top of page

Milou van Mieghem

Schrijfster van, en Billie in Op Weg Naar Tante Roos

38E99095-3F66-4A0D-8B15-4BD04ED6F7F7.hei

Milou studeerde in 2019 met onderscheiding af aan het Koninklijk Conservatorium in Brussel, School of Arts. Ze was onder meer te zien in Sunset Boulevard (Bruxellons), Spektakelmusical 40-45 (Studio 100), Assepoester (Deep Bridge), The Christmas Show (Deep Bridge), De Spiekpietjes (vzw Weerwolf), Arthur En De Strijd Om Camelot (Event-Team) en Rupsje Nooitgenoeg (Just4Kids). Tevens is ze het gezicht van het Halloween evenement Spooky Days in Walibi Holland, werkt Milou als stemactrice en voice-over, en is zij werkzaam als songwriter en theatermaakster. 

Op Weg Naar Tante Roos is zeker geen voorstelling met een opgeheven vingertje, maar Milou sluit niet uit dat kinderen er iets van opsteken.

 

“Tijdens haar tochtje met Theo gaat er van alles mis en eerst schrikt Billie daarvan. Ze wil graag aan ieders verwachtingen voldoen. Gaandeweg accepteert ze dat het ook oké is als niet alles lukt, als je niet perfect bent. Als er kinderen zijn, die dat eruit halen, heb ik daar geen bezwaar tegen.”

Pieter Jan De Paepe

Schrijver van, en diverse personages in Op Weg Naar Tante Roos

Pieter Jan studeerde aan dé Kunsthumaniora Antwerpen waar hij Woordkunst-Muziek volgde, en later het voorbereidend zevende jaar Pop/Rock zang te volgen. Tijdens zijn opleiding Zang-Songwriting aan de PXL-Music in Hasselt speelde hij in verschillende (musical) producties waaronder de Passie 2018 alwaar hij de rol van Jezus vertolkte. Sinds februari 2010 is hij de frontman van de theatrale punkrock groep Rusty Spoon. Hij speelde de rol van Xander Tibergyn in Thuis en doet nasynchronisatie voor series en films waaronder The Lion King, Dumbo, Zootropolis, Spirit Untamed, Sherlock Gnomes, Surf’s Up 2. Verder is hij de zanger van Made In Purple, een Deep Purple tribute band die de legendarische liveplaat ‘Made In Japan’ in haar volledigheid live brengt.

Waar Milou gedurende de hele voorstelling als Billie op het podium staat, springt Pieter Jan De Paepe in een uur tijd van de ene naar de andere rol. Het ene moment is hij een overijverige boswachter, direct daarna een wasbeer met een zwaar Duits accent om de voorstelling te besluiten als de tante uit de titel.

 

“Zeker de helft van mijn plezier in deze voorstelling zit in momenten van gekte. Voor kinderen spelen geeft je de mogelijkheid om emoties tot in het absurde te vergroten. Heerlijk!”

WhatsApp Image 2021-05-06 at 19.16.23.jp

Michael Asnot

Componist en muzikaal leider van Op Weg Naar Tante Roos

Johan De Paepe

Michael is songwriter en muzikant. Hij bracht verschillende singles uit onder zijn eigen naam, en op 27 augustus verschijnt zijn debuutalbum. Hij verleende, naast het maken van zijn eigen muziek, zijn talent al aan verschillende Vlaamse artiesten (Clouseau, Metejoor, The Starlings, Dana Winner, Helmut Lotti, Jan Leyers, Laura Tesoro, Sandra Kim). Daarnaast speelde hij gitaar in theatervoorstellingen, waaronder Liedjes van Annie, Next To Normal, Murder Ballad, Zoo of Life, Rubens en Pinokkio. De combinatie van pop, rock, folk en zijn ervaring in het theater maakte van Michael de ideale songwriter voor deze voorstelling. 

"We hebben geen standaard kindermuziek geschreven. Het is èchte pop, rock, country enzovoorts. Heel uiteenlopend, maar toegankelijk genoeg om het voor alle leeftijden interessant te maken."

IMG_9976.JPG

Regisseur van Op Weg Naar Tante Roos

Johan is licentiaat Germaanse Filologie en theaterwetenschappen, kandidaat in de rechten en geagreggeerde voor het Hoger Secundair Onderwijs. Hij was van 1989 tot 1999 acteur-regisseur-dramaturg in HETPALEIS. Hij richtte eind 1999 samen met Jos Dom het kindertheatergezelschap Tweelicht & Zoon op, waarvoor hij telkens de tekst schrijft. Hij won met zijn toneelstuk ‘Koekeneiennegenmaanden’ de Nestor de Tièreprijs ‘98-‘99, uitgereikt door de Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal- en Letterkunde. 

 

Hij is acteur, schrijft en regisseert, maakt vertalingen en bewerkingen, begeleidt producties dramaturgisch, verzorgt allerlei publicaties, is theaterdocent, schrijft kindertours voor musea, doet stemregie van luisterverhalen (o.a. met Warre Borgmans, Dimitri Leue, Adriaan Van den Hoof, Karin Tanghe, Joris Vanden Brande, Lotte Mariën, Michael Pas, Kommil Foo, Guga Baul, Evelien Bosmans, Stefaan Degandt…). Hij vervult gastrollen op tv, leent zijn stem voor allerlei animatiefilms en –reeksen, reclamespots en voice-overs en treedt op als acteur in televisiespots.

_DSC7876.jpg

Jos Dom

Scenograaf van Op Weg Naar Tante Roos

Tentoonstelling Evi Polak (2).jpg


In 1975 studeerde Jos Dom af aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium te Antwerpen. Hij behaalde daar een Eerste Prijs Dramatische Kunsten en kon meteen aan de slag in het KJT (later HetPaleis) te Antwerpen waar hij aanvankelijk alleen acteur, maar later ook huisregisseur, huisauteur en een aantal jaren artistiek leider was. In 1999 besluit hij free-lance te gaan en richt hij samen met geestesgenoot Johan De Paepe Tweelicht & Zoon op. Met dit gezelschap speelt hij – als we het corona-jaar even niet meetellen… - gemiddeld zo’n 100 voorstellingen per jaar in de diverse Vlaamse culturele centra. Jos regisseerde voor televisie, theater en musicals. Voor Tante Roos ontwerpt Jos het scènebeeld.

bottom of page